Gotuj z pasją

 (link otworzy duże zdjęcie)

„Faszerowany zawrót głowy” to IV edycja wojewódzkiego konkursu kulinarnego „Gotuj z pasją”.

Do rywalizacji, która odbyła się wczoraj, 25 maja, w Zespole Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku, stanęły 4 drużyny ze szkół gastronomicznych z regionu Warmii i Mazur.

Pierwsze miejsce w konkursie zdobyły farszynki ziemniaczano-orkiszowe nadziewane mięsem z jelenia wykonane przez Wiktorię Gut i Maję Gwizdała z Zespołu Szkół nr 2 im. Jędrzeja Śniadeckiego w Szczytnie. Drugie miejsce wywalczyła drużyna w składzie: Paweł Perliński i Maciej Makutynowicz z Zespołu Szkół i Placówek Oświatowych Lidzbarku Warmińskim za złociste farszynki z czerwoną soczewicą i królikiem w towarzystwie glazurowanych warzyw z wędzoną pianą. Trzecie miejsce zajęli Anna Tumiel i Igor Płażewski z Zespołu Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku za farszynki mazurskie w kolorze darów lasu.

IV edycja konkursu „Gotuj z pasją” odbyła się pod patronatem starosty ełckiego Marka Chojnowskiego. Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy!

 

Opublikowano: 26 maja 2017 11:25

Kategoria: Aktualności

Zdjęcia:

Wyświetleń: 68

Starostwo Powiatowe w Ełku

Realizacja: IDcom-web.pl