Konkurs kulinarny w ZS nr 6

Sześć szkół z kraju wzięło udział w konkursie ,,Success in the Kitchen”. Przedsięwzięcie o tematyce gastronomicznej, w połączeniu z tłumaczeniem na język angielski, było wyzwaniem dla uczniów.

Tematyką konkursu były dania bezmięsne. Nadesłano wiele prac z innowacyjnymi i kreatywnymi przepisami, a dodatkowym wyzwaniem było tłumaczenie na język angielski. W finalnym etapie należało przesłać film z wykonania pracy.

Jury, w składzie którego był Robert Dawidowski, wicestarosta ełcki, oraz dyrekcja i nauczyciele Zespołu Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku, wyłoniło zwycięzców konkursu:

I miejsce – Agata Wojnicz/Wiktoria Wąsowska z Zespołu Szkół nr 2 w Kwidzynie za potrawę Vol-au-vent z nadzieniem z zielonego groszku, czerwonej papryki i buraka,

II miejsce – Gabriela Nowosad z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Chełmie,

III miejsce – Julia Mil z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Chełmie.

Zwycięzcom serdecznie gratulujemy.

Facebook.com X.com

Galeria